DSI® / FHVI infiltratietechniek

Steeds vaker wordt DSI® / FHVI infiltratietechniek gekozen – of zelfs voorgeschreven – als de beste oplossing om bemalingswater in de bodem te retourneren. Ook bij wateroverlast door regen wordt DSI® / FHVI ingezet om regenwater te laten infiltreren.

Met behulp van de infiltratietechniek (DSI® / FHVI) kan overtollig water eenvoudig en effectief worden afgevoerd. Het water wordt hierbij direct teruggebracht in de bodem en voorkomt overbelasting van het rioolsysteem en waterzuiveringsinstallaties.

Wat is DSI®/FHVI?

DSI® (‘Düsensauginfiltration’) is een techniek waarmee we water effectief in de bodem kunnen laten infiltreren. DSI® is een duurzaam alternatief voor traditionele regenwaterinfiltratie of retourbemaling. Door het water te laten infiltreren via zogenaamde infiltratiepunten en/of infiltratielagen werkt DSI® techniek een stuk efficiënter dan conventionele methodes. Het grootste verschil met conventionele retourbemaling is dat bij DSI® / FHVI gebruik wordt gemaakt van een relatief kort filterelement.

De meest optimale retourbemaling

Met DSI® kunnen we de meest optimale retourbemaling garanderen. Het bespaart energie, kosten en (procedure)tijd. DSI® kan worden toegepast kan ook worden op korte afstand van een bouwput of leidingsleuf en zelfs direct eronder. De techniek is toepasbaar in combinatie met alle vormen van bemaling. Zo is altijd de meest efficiënte vorm van bemaling haalbaar. Er hoeft minder water aan de bodem onttrokken te worden, wat vervolgens weer leidt tot een lagere retournering. En dat betekent uiteindelijk een lagere belasting voor de leefomgeving.

Duurzaam en kostenbesparend

Een bodem is niet altijd in staat om grote hoeveelheden regenwater te absorberen. Met de inzet DSI® / FHVI kan de opnamecapaciteit van de bodem aanzienlijk verhoogd worden. DSI® is een duurzame en kostenbesparende techniek waarmee grote hoeveelheden water kunnen worden geïnfiltreerd. Het aanleggen is goedkoper en minder complex dan conventionele methodes en neemt bovendien aanzienlijk minder ruimte in, wat het zeer geschikt maakt voor het toepassen in reeds bestaande situaties.